Åbningstider i dag

8 - 16

Lukket mellem

12.00 & 12.30

HISTORIEN BAG
JACOB LYNEGAARD

Det hele startede med at Jacob Lynegaard åbnede værksted og tankstation på Gl. Køge Landevej i Køge i 1955. Herfra voksede interessen for amerikanerbiler stille og roligt – specielt Studebaker.

I 70'erne var andelen af reservedelskunder imidlertid vokset så meget, at man valgte at lukke værkstedet og udelukkende satse på reservedele til amerikanerbiler.

Senere supplerede man med marine-dele primært til speedbåde. Jacob Lynegaard har nemlig også den maritime webbutik BG Marine, som du kan besøge her >

I 1993 solgte Jacob Lynegaard forretningen til sin svigersøn Per Clausen og gik på pension. Han lever den dag i dag i bedste velgående og er over 80 år gammel.

Forretningen er løbende vokset med flere forskellige tiltag og i dag består firmaet af syv ansatte, de fleste med mange års erfaring i amerikaner-dele. 

Jacob Lynegaard på motocross-banen i Hjørring

Jacob og cross-motorcyklerne ...

Jacob Lynegaard var også Triumph motorcykelforhandler i Køge. Han var i 50'erne og 60'erne en kendt motocross-kører der bl.a. deltog i det store Grand Prix for motorcykler i Imola i Italien i 1959.

De fleste standard-motorcykler var gadecykler og derfor byggede Jacob Lynegaard fra 1963-65 sine egne Wizard motocross motorcykler dels til eget brug, dels til andre cross-kørere i Danmark.